Loading...

28 Nisan 2007 Cumartesi

Değişkenlere Değer Atamak | VB

Dim X(5) As String
Dim Y(4) As Integer


Burda iki farklı değişken tanımladık,x string olarak tanımlandı yani yazılar saklanacak. y ise integer yani tam sayı değerleri olarak tanımlandı.
Şuan 6 farklı X değeri Atayabiliriz(Sıfır Dahil).Ör:
X(1) = "Yalan Dünya :P"
X(2) = "Merhaba Dünya"


ve y değişjkenimizde 5 farklı değer tanımlayabiliriz.tanımlamak ve tanımlamamak size kalmıştır elbette.
Y(0) = 1

Dim Z(2) As Double 'Z değişkeni 2 indisli şekilde tanımlandı.Double'ın ne olduğuna gelince yukarda bahsettiğimiz tam sayılar bize yetersiz gelir ve küsüratlı sayılara ihtiyaç duyarız.bunun içindirki double kullanırız.

Dim T(1) As Boolean 'T değişkeni 1 indisli tanımlıdır.Bool olarak kısaltabilceğimiz tanımlama şekli true yada false olduğunu gösterir.yani doğru yada yanlış bilgiler için kullanılır.

Ör:
Dim T As Boolean
T = True
If T = True Then
MsgBox "T Doğrudur"
Else
MsgBox "T Yanlıştır"
End If


Yukarda Gördüğümüz Örnekte T değişkenini bool olarak tanımladık ve ardından değişkenin değerinin true(doğru) yaptık.bir önceki derste öğrendiğimiz karar yapısı olan if yapısını kullandık.t nin doğrumu yanlışmı olduğu kontrol edildikten sonra duruma göre mesaj kutusu yollanmıştır.

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker
Sayfa Bloggoayrılık yazılarıoyunlarkurye web tasarımı broşürlük dizi izle dizi izleKombi Tesisat Radyo DinleChat paysafe paysafe kartSohbet arkadaş travestitravesti travesti travesti